héérlijk gekruide zoete aardappelen

lunch & diner -

héérlijk gekruide zoete aardappelen

Als er één ding is wat ik steeds toepas in mijn gerechten, dan zijn het KRUIDEN! :-) Van lavendel, verse algen, komijn, kurkuma, fleur de sel, zwarte peper, chili, zoete paprika tot curry, gember & knoflook: ik krijg er gewoon niet genoeg van!!
Sinds ik de Botanico-mixen heb ontdekt (ik geef toe: ze zijn mijn nieuwe verslaving...), is mijn leven in de keuken gemakkelijker geworden (maar 7 potjes nodig in plaats van 35 ;-)) EN mijn smaakpapillen verfijnder. Het is een plezier om mee te experimenteren, en daarenboven zijn ze geneeskrachtig - puur natuur!


Benodigdheden:
bakpan
mengkom

Hoeveelheid:
4 porties

Houdbaarheid:
24u in de koelkast

Ingrediënten:

2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
2 eetlepels rode palmolie (of kokosolie)
(kokos + palm + oliv)

1 eetlepel adapto kruidenmix
1 theelepel flamuno kruidenmix
1 snuifje curcumax kruidenmix


... en oneindig veel LIEFDE!

Werkwijze:

  • Breng de zoete aardappelen kort aan de kook met zuiver water.
  • Van zodra ze doorprikbaar zijn, giet je het water weg.
  • In een bakpan verhit je de olie (rode palm of kokos) en voeg je de uitgelekte zoete aardappels toe.
  • Roerbak kort. 
  • Zet het vuur af, en plaats de zoete aardappels in een mengkom. 
  • Strooi er de kruidenmixen over en geef het even de tijd om goed in de groenten in te dringen.
  • Klaar is kees!